IMG 20230325 120548
 
В съботния ден на 25 март се състоя пролетният празник на град Пирдоп. И тази година той премина под мотото „Да посрещнем заедно пролетта". Мероприятието, организирано от Община Пирдоп, традиционно се проведе в м. Борова гора.
 
Времето беше чудесно и всички гости на празника бяха заредени с енергия и добро настроение, вдъхновени от настъпилата пролет и раззеленилата се природа. Кметът Ангел Геров поздрави всички присъстващи, даде старт на игрите и пожела успех на участниците.
 
Преди да се повиши градусът на емоциите, г-н Геров символично посрещна настъпващата Пролет, в чийто образ се превъплъти Елина Лозанова. Двамата с кмета спазиха пролетния обичай „търкаляне на питка", за да е плодородна и здрава годината.
 
Спазването на регламента се съблюдаваше от съдиите Теодор Колев и Тереза Иванова, които се погрижиха състезанията да протекат с нужната дисциплина и за излъчване на победител във всяка категория. Игрите бяха организирани в дисциплините "теглене на въже", "вдигане на пудовка", "надбягване с чували" и "канадска борба". Участниците бяха разделени в различни възрастови групи. Желаещите да участват бяха много и се получи оспорвана надпревара. Отборът на Община Пирдоп взе участие в тегленето на въже и се представи достойно, като завоюва първото място в своята категория.
 
Всички с нетърпение очакваха тегленето на празничната томбола след края на състезанията и особено голямата награда – 40-инчов смарт телевизор, осигурен от Виваком. Общината беше подготвила за присъстващите още много атрактивни награди – палатки, спални чували, топки, спортни и занимателни игри. За всяко дете имаше подарък пъстро хвърчило.
 
Наградите на победителите в състезанията и на печелившите от томболата връчи кметът на община Пирдоп Ангел Геров. Празникът продължи с веселие на открито сред пробудилата се природа.