IMG 20230405 154333

Честит професионален празник на колегите от Общинско звено „Гора“ и на всички лесовъди!

Община Пирдоп стартира залесителната кампания, посветена на Седмицата на гората. Тази година тя се провежда от 3 до 9 април под мотото "Довери се на лесовъда!".

Общинската администрация проведе първото мероприятие днес, съвместно с „Аурубис България“ АД и служители на Държавно горско стопанство – Пирдоп.

Днес в градската градина бяха засадени бяха общо 50 бр. фиданки липа, питомен и див кестен. Част от тях са дарени от горското стопанство, а друга част са от общинския разсадник.

Работата по засаждането на толкова голям брой дръвчета беше значително улеснена от придобиването на мини челен товарач, дарен на Община Пирдоп от „Аурубис България“ АД. Специализираната техника ще бъде използвана за нуждите на общинското звено „Гора“ и звено БКС.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров благодари за дарението на компанията, в лицето на изпълнителния директор Тим Курт и пожела безаварийно ползване.

Г-н Курт сподели, че седмицата на гората е чудесна инициатива и пожела подобни съвместни начинания между Община Пирдоп и „Аурубис България“ АД  да продължат да се провеждат и занапред.

Кметът припомни, че такава инициатива, посветена на гората, има само в България и съществува повече от 115 години. Той обяви, че до края на празничната седмица залесяването ще продължи на територията на града, след което ще продължи със засаждане на фиданки акация и бреза в гората при „Бялата чешма“, както е предвидено в Горско-стопанския план на Община Пирдоп.