IMG 20230517 175129

В рамките на 31-вите културни празници на Пирдоп „Влайкови дни 2023”, беше представена изложбата „Поколения” в чест на учителя и художник Лало Лалов. Събитието се състоя във фоайето на читалище „Напредък” и събра множество жители и гости на града, приятели на Лалов и семейството му, бивши негови ученици, общественици.

Изложбата включваше живопис, фотография, видео, илюстрации и беше представена от сина на учителя Лалов – Антон Николов и наследниците му – Лало, Емма и Дина. Всеки представи творби в неговата си област. Антон Николов приветства всички и разказа спомени от баща си. Той заяви, че тази година се навършват 102 години от рождението на пирдопския учител и талант Лало Лалов. Николов представи творчеството си и това на своите деца, които също са се отдали на изкуството в неговите разновидности.

Заместник-кметът на общината Мария Шентова благодари на творците и изказа най-топлите си чувства и спомени от учителя си Лалов. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров приветства всички и благодари на семейството на своя учител по рисуване Лалов, с уговорката за бъдещи гостувания и изложби. От името на общината той поднесе комплименти на творците.

Присъстващите имаха възможността да разгледат изложбата на поколенията, която ще остане на разположение за посещения до 30 май.

Текст: Средногорие - Медия