ElenskoMOVStill001

„Яж, пътувай и обичай община Пирдоп“
Специален
STORiO проект за кулинария и туризъм, реализиран по инициатива на „Аурубис България“

„Аурубис България“ инициира кулинарно-туристически проект, който е част от дългосрочната социална визия на компанията за подкрепа популяризирането на Средногорския регион.
 
Рене и Джун - добре познатите имена сред любителите на кулинарията, ще прекарат три дни в Пирдоп и Душанци, за да създадат и разкажат своите истории за видяното и преживяното от тях.
 
Вчера Рене и Джун бяха посрещнати в община Пирдоп от кмета Ангел Геров. По програма те ще посетят Еленската базилика, заедно с местните ще замесят пирдопски тутманик, ще готвят бамбал с ориз и курбан. И още много срещи и скрити забележителности ще бъдат показани на широката аудитория.
 
Всичко това ще може да се види на www.bacchus.bg/
Видеорецептите ще бъдат публикувани в специална плейлиста в You Tube.
 
Целта на проекта е да се покажат малко познатите, но с голям потенциал за интересно прекарване на свободното време исторически, културни и природни забележителности в община Пирдоп. По атрактивен и ангажиращ начин да се представят най-вкусните местни ястия, обичаите, традициите и битът на хората, така че да се популяризира районът като привлекателна туристическа точка в близост до София, която си струва да бъде посетена.