Ilinden

ЧЕСТИТ ДЕН НА ГРАД ПИРДОП! 

 

Angel Gerov webУВАЖАЕМИ ПИРДОПЧАНИ,

От името на Община Пирдоп и лично от свое име Ви поздравявам с традиционния празник на град Пирдоп и пожелавам на всички здраве, сбъднати човешки радости и удовлетворение от личните и обществени начинания!

Ежегодна традиция е в първата събота след Деня на нашия покровител св. пророк Илия, ние – пирдопчани, да отбелязваме празника на града в емблематичната и магична местност Еленско. Цели 130 години летният събор трайно заема водещото си място в обществения и културен живот на общината. Буди вълнение и радостни емоции у всички нас, които носим родния Пирдоп в сърцата си. Наред с веселието и тържествата, празникът ни дава повод да си припомним с гордост поколенията пирдопчани, които с многолетния си труд са съграждали нашия град стъпка по стъпка. Следвайки девиза „Горди с миналото - уверени в бъдещето", нека продължим с обединени усилия и съпричастност делото им, защото само когато сме отговорни към настоящето, можем да имаме вяра в бъдещето! 

Скъпи съграждани, бъдете живи и здрави!
Нека свети Илия, защитник на нашия град, ни закриля и ни дари с мъдрост, сила и вяра!

Използвам повода да поканя всички жители, гости и приятели на Пирдоп на 22 юли от 11.30 ч., заедно да отбележим юбилейния празник край един от символите на нашия град и района - Еленската базилика.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Ангел Геров
Кмет на община Пирдоп