362938739 994153425262736 6503016632921984969 n

Снимка: в. "Камбана"

На 22 юли отбелязахме юбилейния празник на град Пирдоп. Съборът се проведе край руините на Еленската базилика за 130-ти път и както всяка година, отново събра множество жители, гости и приятели на Пирдоп.
 
Гости на празника бяха народните представители Александър Симидчиев и Марин Маринов, делегация от гр. Ниш, община Палилула, Република Сърбия, водена от кмета Братислав Вучкович, изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт, кметове на съседни общини, общински съветници, партньори, дарители и представители на институции.
 
Кметът на община Пирдоп Ангел Геров официално откри празника и приветства присъстващите. В обръщението си той пожела на всички здраве и закрила от покровителя на нашия град – свети пророк Илия. Г-н Геров изказа и специална благодарност към служителите от общинската администрация за отличната организация и положените усилия в подготовката на празника.
 
Приветствия към пирдопчани и техните гости отправиха Александър Симидчиев, Марин Маринов, Братислав Вучкович и председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев.
 
По време на официалната церемония бяха наградени треньорите на спортни клубове от Пирдоп, за постигнати високи резултати и принос към развитието на спорта в общината. Кметът Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев връчиха отличия на:
- Спортен клуб по тенис на маса „Пирдоп 2000“ с треньор д-р Георги Георгиев;
- СКЛА „Средногорски атлет“ с треньор Ваньо Масларски;
- КИБИ „Френдшип“ Ошокан Доджо, с треньор Ресми Бобев;
- ФК „Пирдоп“ с треньори Красимир Пастушки, Пламен Манчев и Николай Лазаров;
- Спортен клуб „Волейбол“ с треньор Теодор Колев.
 
От името на Община Пирдоп беше изказана благодарност на всички фирми и граждани, дарили средства за празника на града, с пожелание за здраве, просперитет и успешни начинания. Летният празник се осъществи с финансовата подкрепа на:
„РОСС ИВ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД
„Ера 2006“ ЕООД
„Монтажи и КО“ ЕООД
„Аурубис България“ АД
„Виваком България“ ЕАД
„Стройинженеринг“ ООД
МП „Металпласт“ АД
„ВЕС Монт“ ЕООД
„Бояна“ ЕООД
„Еко плам комфорт“
Нели и Ангел Герови
Антоанета Кафеджиева
„ИРА 2004“ ООД
„Гравити ПРО“ ЕООД
„Стив Строй“ ЕООД
„ГЕРИХИЛ“ ООД
„Олопласт груп“ АД
„МН Био“ ООД
Иван Иванов – Баджо
„СМС-С“ ЕООД
„Лукас“ ЕООД
Хотел „Централ“
Георги Бонев
Олег Прокопиев
„Адмикс“ ЕООД
Цветелин Личев
Елена Тодорова
Атанас Георгиев
Симо Симов
 
По повод празника бяха получени поздравителни адреси от президента на Република България Румен Радев, Национално сдружение на общините в Република България, Съюз на българските учители, Национален център за повишаване квалификацията на педагогическите специалисти, кметове на общини и ръководители на предприятия от региона.
 
За доброто настроение на присъстващите се погрижиха DJ Добрин Стойков, изпълнителите от Мирковската духова музика, Клуб „Шарено хоро“ и дъщерите на слънчева Тракия - Миглена и Диляна Диневи. Специален гост-изпълнител в Деня на град Пирдоп беше младият, но много популярен изпълнител Саби. За децата бяха осигурени безплатни атракциони и подаръци от Община Пирдоп.
 
Празникът продължи до късно с хорà и народно веселие.