IMG 20230722 112252

Част от празника на града отново бе посветена на съхраняването на кулинарните пирдопски традиции и предаването им на поколенията. По инициатива на кмета Ангел Геров, на Еленско за седми път се проведе конкурсът „Най-вкусен пирдопски тутманик".
 
И тази година беше спазена традицията кулинарното изделие да се предлага заедно с масло и домашна „матеница", избити предния ден от служители на общинската администрация. Тутманиците бяха оценени по предварително обявени критерии, включващи вкусови качества, автентичност на рецептата, презентация и изпълнение.
 
Безкомпромисното и неподкупно жури с председател Ангел Геров и членове Александър Симидчиев, Братислав Вучкович, Васил Кафеджиев и Тим Курт, определи победителите в конкурса. Кметът Ангел Геров връчи грамотите и наградите, осигурени от Община Пирдоп:
I място – д-р Ирина Павлова
II място – Мария Минчева
III място – Пенка Гайдарова
Специалната награда на Кмета – Анита Прокопиева.
 
Победителите в конкурса получиха страхотни награди от Община Пирдоп, а победителката спечели за първото място 55-инчов телевизор, предоставен за наградния фонд на конкурса от „Виваком България“ ЕАД.