IMG 20230822 090747

През летния сезон на територията на общината бяха оборудвани с нови съоръжения общо пет площадки. Община Пирдоп изгради със собствени средства нова площадка в междублоковото пространство в района на МБАЛ-Пирдоп. Комбинираната катерушка, пързалки и люлки предлагат различни възможности за игра и вече се ползват активно от децата.  

По линия на Партньорската програма между „Аурубис България“ АД и Община Пирдоп за осъществяване на дейности в подкрепа развитието на региона, беше обновена детската площадка в с. Душанци, а още три бяха изградени в парк „Дружба“ в гр. Пирдоп. Подходящи са за игра на деца от 3 до 12 години, а до 3-годишните трябва да са с придружител. Съоръженията са обезопасени с  ударопоглъщащи настилки и съответстват на изискванията за сигурност и на европейските стандарти.  

След изграждането на детските площадки, служители от Общинска администрация – Пирдоп положиха усилия, за да се подобри цялостният облик на парка. Теренът се поддържа чист и окосен, всички пейки, въртележката и съществуващите детски съоръжения бяха пребоядисани в ярки и весели цветове, за да е приятен отдихът на посетителите.

Община Пирдоп благодари на Аурубис за дарението, а на малчуганите пожелава весели игри!