IMG 20230915 113236

 
Рано сутринта на 15 септември кметът Ангел Геров посети детските градини в Пирдоп и Душанци, за да присъства на откриването на учебната година за най-малките жители на общината. Малчуганите зарадваха своите родители и гости с празнична програма, посветена на първия учебен ден. По повод празника Община Пирдоп подари на всяка сграда професионална музикална система, с която да се озвучават тържествата и да се подпомагат учебните занятия.
 
В празничния ден с тържествен водосвет бе открита нова 1-ва група в сграда „Невена Генчева“. В нея ще се отглеждат, възпитават и социализират 23 деца с навършена 2-годишна възраст. Подобно радостно събитие не се е случвало в Пирдоп от 13 години насам. Кметът на общината Ангел Геров и директорът на ДГ „Чоконяни“ Дамяна Алипиева прерязаха лентата с пожеланието това да е първата от много нови групи, които да се открият във всички сгради на детската градина.
 
Празникът продължи с тържество за най-малките възпитаници на детското заведение и техните родители. Класната стая бе украсена празнично, а множество играчки и учебни книжки, подарени от Община Пирдоп по повод събитието, очакваха малчуганите.