Кметът Ангел Геров закри втория сезон на "Лига Средногорие"

Кметът Ангел Геров закри втория сезон на
първенството по мини-футбол „Лига Средногорие"

Победител във второто издание на
първенството по мини футбол стана съставът на Орлин Пирдоп 

На 2 юни на спортната площадка в Пирдоп се изигра последният кръг от първенството по мини футбол „Лига Средногорие". Надпреварата стартира през м. септември 2018 г. и в нея участие взеха 12 отбора от Пирдоп, Златица, Църквище, Челопеч и Мирково.

В първия двубой от последния кръг на лигата един срещу друг се изправиха съставите на МФК „Средногорец" Златица и Пирдоп „Енерджи". Двубоят завърши при резултат 9:0 за момчетата от Златица. Във втория мач сили премериха Отбора на народа и ФК „Ерато". Въпреки, че „гробарите" поведоха с 3 гола ФК „Ерато" успя да върне две попадения. По този начин последните минути на двубоя бяха напрегнати и изпълнени с много емоции, въпреки това повече голове не бяха реализирани. Така Отбора на народа взе победата при резултат 3:2.

В третия мач за деня победителите в лигата Орлин Пирдоп взеха рутинна победа срещу ФК „Миро". В следващия двубой един срещу друг се изправиха отборите на ФК „Златица" и ФК „Църквище". Двубоят се превърна в истинско дерби, в което „белите" повеждаха, но „жълтите" успяваха да изравнят. Въпреки това, победата бе за ФК „Златица". В петия мач среща на терена си дадоха отборите на Мирково-ветерани и Смяна А, в която по-добри бяха ветераните от Мирково. В последния мач за деня и за втория сезон на лигата ФК „Пирдоп" победи състава на Каталунците.

След края на мачовете се състоя официално награждаване. То бе направено от кмета на община Пирдоп Ангел Геров и главния мениджър на БАМФ Пламен Божидаров. Преди награждаването Ангел Геров приветства футболистите и изрази своето задоволство, че отборите в първенството се увеличават. Той заяви още, че до старта на третия сезон на лигата теренът на игрището за мини футбол ще бъде подменено. Ангел Геров уточни, че това ще се случи благодарение на европейски проект, който е подписан между Община Пирдоп и ДФ „Земеделие". Очаква се в най-кратки срокове от фонда да съгласуват процедурите и да стартират строително-ремонтните дейности.

Грамота „Мениджър на сезона" получи Красимир Пастушки от ФК „Пирдоп". Грамота „Най-добър млад играч" бе присъдена на Ники Текерлеков от Орлин Пирдоп. Грамотите за „Най-атрактивен играч" и „Най-техничен играч" отидоха съответно при Никола Механджийски от Пирдоп „Енерджи" и Тошко Александров от „Мирково-ветерани". Грамотите, осигурени от Община Пирдоп и подписани от кмета на общината, бяха раздадени от Антон Ранчев - организатор от БАМФ - Средногорие.

Ангел Геров и Пламен Божидаров раздадоха статуетките за индивидуалните награди в първенството по мини футбол. Вратар на сезона стана Николай Маньов от ФК „Църквище", който има над 220 спасявания. Най-добър защитник на сезон 2018/2019 г. стана Пламен Минчев от ФК „Пирдоп. Наградата за най-много точни удари отиде при Светозар Стоянов от Отбора на народа. Голмайстор на сезона стана Иван Спасов от Орлин Пирдоп. Наградата за най-добър играч за сезона отиде при Любомир Ралчев от ФК „Златица".

На четвърто място във втория сезон на „Лига Средногорие" стана Отбора на народа. На трето място се класира състава на ФК „Златица". На второ място се нареди ФК „Пирдоп". Победител във второто издание на първенството по мини футбол стана съставът на Орлин Пирдоп. Наградите за призьорите - купи, медали и парична награда, осигурена от Община Пирдоп, бяха раздадени от Ангел Геров.

Текст и снимки: В-к "Камбана"

2019-06-03