IMG 20240222 120737

Ученици от Професионалната гимназия по механо-електротехника и преподавателят им Диана Петрова посетиха Община Пирдоп, с цел да проведат изнесен час по Гражданско образование. Младите хора бяха приети в заседателната зала от кмета Ангел Геров. На срещата присъстваха още зам.-кметът Милена Мачканова и секретарят на общината Мариана Стоянова.

Срещата премина под надслов „Кметът бог ли е, за да реши всичко?“. В хода на разговора учениците се запознаха с ангажиментите на кмета и на общинската администрация, научиха повече за задълженията и правата на гражданите и за взаимодействието на Общината с останалите институции и държавни структури.  

Г-н Геров говори по темата имат ли право гражданите да контролират местната власт и защо, кметът сам ли трябва да решава проблемите на града и къде е участието на гражданите. Той запозна присъстващите с работата на общинската администрация и общинския съвет, техните функции и правомощия.

Към кмета бяха зададени множество въпроси, на които той отговори изчерпателно и подкрепи с реални примери от работата.

Часът по Гражданско образование завърши с посланието, че позицията и ролята на гражданите трябва да бъде активна и ангажирана с всички събития и процеси в заобикалящото ни ежедневие.