IMG 20240303 110216 

С тържествено честване и поклонение пред паметните места в града пирдопчани отбелязаха националния празник на България - 3 март. На събитието присъства общинското ръководство, общински съветници, служители от администрацията, ученици, представители на образователни и културни институции, организации и граждани.
В центъра на град Пирдоп националният трибагреник бе издигнат от знаменосците на ПГМЕ - гр. Пирдоп, а присъстващите застанаха мирно при изпълнението на химна на Република България. Възпитаници на СУ „Саво Савов“ с ръководител Росица Чернева изпълниха поетичен рецитал.
Честването продължи с великолепните изпълнения на учениците от професия Танцьор от 140. СУ „Иван Богоров“ и Мъжка фолклорна група „Ограждена“, които завладяха присъстващите с концерт-спектакъл, посветен на празника.
В Душанци националният празник бе отбелязан с поднасяне на цветя и венци пред паметника на загиналите душанчани в борбите за Освобождението на България и изложба на колекционерска сбирка. Кметът на кметството Златка Кънева поздрави присъстващите с празника и произнесе тържествено слово.