IMG 20240323 131435

В съботния ден на 23 март се състоя пролетният празник на град Пирдоп. И тази година той премина под мотото „Да посрещнем заедно пролетта". Мероприятието, организирано от Община Пирдоп, традиционно се проведе в м. Борова гора.

Времето беше чудесно и всички гости на празника бяха заредени с енергия и добро настроение, вдъхновени от настъпилата пролет и раззеленилата се природа. Кметът Ангел Геров поздрави всички присъстващи и извърши пролетния ритуал „търкаляне на питка", за да е плодородна и здрава годината. Г-н Геров даде старт на игрите и пожела успех на участниците. 

Спазването на регламента се съблюдаваше от съдията Кирил Каменов, който се погрижи състезанията да протекат с нужната дисциплина и за излъчване на победител във всяка категория. Индивидуалните и отборни игри се проведоха под надслов „Игри на волята“ и включваха различни дисциплини. Участниците бяха разделени в различни възрастови групи. Желаещите да участват бяха много и се получи оспорвана надпревара.

Всички с нетърпение очакваха тегленето на празничната томбола след края на състезанията и особено голямата награда – 32-инчов смарт телевизор, осигурен от Виваком. Той бе спечелен от късметлията Георги Петров.

Общината беше подготвила за присъстващите още много атрактивни награди – палатки, спални чували, топки, фризби и други спортни игри. За всяко дете имаше подарък пъстро хвърчило и безплатен батут. Наградите на победителите в състезанията и на печелившите от томболата връчи кметът Ангел Геров.

Празникът продължи с веселие на открито сред пробудилата се природа.