IMG 20240514 203302

В програмата на концерт-спектакъла са подбрани едни от най-обичаните и популярни арии и дуети от мюзикълни шедьоври. Създадени в широк времеви диапазон и играни с десетилетия на Бродуей, прозвучаха откъси от превърнали се в класика мюзикъли като „Чикаго“ от Дж. Кандер, „Магьосникът от Оз“ на Арлан, през познатите от сцената на Националния музикален театър спектакли като „Човекът от ла Манча“ на Мич Лий, „Моята прекрасна лейди“ на Фр. Лоу до по-новите музикални бисери от Ендрю Лойд Уебър - „Исус Христос суперзвезда“ и „Фантомът на операта“.
 
Между тях бяха вплетени арии от класическите оперети като „Царицата на чардаша“ и „Джудита“ на Лехар. В програмата не липсваха и италиански песни, които вече са се наложили като класика в своя жанр, като Con te partiro на Франческо Сартори и Volare на Доменико Модуньо. Музикалната разходка премина и през „Евкалиптовата гора“ на Ищар и Perfect на Ед Шийрън, за да достигне до музиката на Микис Теодоракис от „Зорба - гъркът“.
 
Програмата се изпълнява от звездите на Националния музикален театър от всички поколения, заедно с балета и оркестъра на театъра, дирижирани от едни от най-добрите диригенти в музикално-сценичните изкуства.