ЕЛЕНСКО '2019 - Официално откриване

ЕЛЕНСКО ‘2019

 

ПРАЗНИК НА ГРАД ПИРДОП - ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

 

На 20 юли жители и гости на Пирдоп се събраха заедно да отбележат традиционния празник на града. Летният събор в чест на свети Илия се проведе край руините на Еленската базилика за 126-път. Тази година той съвпадна точно с деня, на който почитаме паметта на пророка - духовен пазител и закрилник на нашия град.

 

Официални гости на събитието бяха народният представител Лало Кирилов,  участниците в делегацията от побратимения град Егоревск, водена от зам.-кмета Сергей Михайлович, Алексей Викторович и Ирина Алексеевна, Александър Сичов - представител на посолството на Руската федерация. Празника уважиха кметове на съседни общини и кметства, дарители и представители на институции.

 

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров официално откри празника и пожела на своите съграждани и гостите на града весело прекарване и добро настроение. Поздравления към присъстващите по повод празника отправиха и официалните гости. 

 

За Деня на град Пирдоп бяха получени поздравителни адреси от президента на Република България Румен Радев, Националното сдружение на общините, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Синдиката на българските учители, кметове на общини и ръководители на предприятия от региона.

 

От името на Община Пирдоп беше изказана благодарност на всички фирми и граждани, дарили средства за празника на града, с пожелание за здраве, просперитет и успешни начинания.

 

Мероприятията, свързани с летния празник, се осъществиха с финансовата подкрепа на „Аурубис България", „Геоитехмин", „РОСС ИВ Инженеринг", „Стройинженеринг", „Геотрейдинг", „Газтрейд Пирдоп", „Индстрой", „Пластик 33", „Герихил", „Олопласт груп", „Трансбилд", „МП-Металпласт", „СМС-С", „Стив строй", „Адмикс", ЕТ „Иван Ченчев", Хотел „Централ", „Реиж", Иван Каменов, Лукан Станоев, Георги Кюркчиев, Григор Груев.

 

В празничната програма взеха участие ДТС „Средногорска младост" при НЧ „Напредък 1869", с ръководител Евгения Ралчева, МФГ „Огражденска четворка" и талантливата Симона Загорова.

2019-07-22