DSC 2191

Във Влайковата вечер на 22 май Читалищен театър „Христо Бамбеков“ при НЧ „Напредък 1869“ представи пред многобройната си публика комедийната пиеса на Станислав Стратиев „Рейс“ – последната изява от честванията за 155-та годишнина на културната институция.

Публиката придружи актьорите в едно странно пътуване с рейс на път за центъра на града. Неочаквано автобусът се отклонява от своя маршрут. Пътниците започват да осъзнават, че никога няма да стигнат там, закъдето са тръгнали. Страхът и паниката ги изправят пред въпроси, несъответствия и парадокси, които стигат от центъра на суматохата и абсурда до универсалните питания за природата на човешката душа.

Под режисурата на Валери Георгиев се изявиха актьорите Мария Илиева, Генка Николова, Николай Кузманов, Димитър Стоянов, Георги Балабанов и Георги Краев. След финалния им поклон публиката се изправи на крака и дълго аплодира талантливите актьори. Към овациите се присъедини и кметът Ангел Геров, който поднесе от името на Община Пирдоп поздравления за великолепното изпълнение.

Цветя и благодарност поднесе и председателят на читалището Николина Божкова. Публиката приветства с аплодисменти и актьора Деньо Чобанов, който е играл в пиесата преди 40 години, когато комедията „Рейс“ за първи път е поставена в пирдопското читалище.