20191121 103721wТържеството се състоя днес в храм „Св. Успение Богородично". За пета поредна година Община Пирдоп организира съвместно с Църковното настоятелство честване на Въведение Богородично. Празникът е посветен на християнското семейство и на учащата се младеж.
По традиция, детските градини в община Пирдоп взимат активно участие в празника. Децата от предучилищната група на филиал „Невена Генчева" при ДГ „Чоконяни", бяха подготвили специална програма с изпълнения на тематични стихчета и песни, с които зарадваха своите родители и връстниците си от Пирдоп и Душанци.


Тържеството уважиха с присъствието си кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев, кметът на кметство Душанци Златка Кънева, общински съветници, служители от общинска администрация, родители и гости.
Кметът Ангел Геров честити на присъстващите Въведение Богородично и го определи като един от най-хубавите празници, посветени на християнското семейство. Той подчерта ролята на християнските ценности и писмеността, които са ни съхранили като народ, за да ни има днес и да се гордеем, че сме българи. Г-н Геров поздрави децата и техните ръководители и им благодари за участието.
Отец Недко Бръмбаров говори за светостта на семейството, възпитанието на децата и уважението към родителите. Той се обърна с пожелание за мир и любов в семействата и благослови присъстващите, след което отслужи празничен водосвет в съслужие с отец Антоний Марчев.
На излизане от храма присъстващите се почерпиха с питка и мед, а децата получиха тематични картички - икона на Въведение Богородично, с кратък пояснителен текст за ествеството на празника.