20191216 170727Изявите от коледния афиш на Община Пирдоп продължават. Вчера отвори врати благотворителният коледен базар, организиран от Община Пирдоп. В благородната инициатива за набиране на средства участваха със свои щандове детските градини, училищата и младежката организация на Българския червен кръст при СУ „Саво Савов“.
Посетителите имаха възможност да подкрепят каузите на участниците в базара, като закупят от ръчно изработените сувенири, украси и коледни сладкиши. Със събраните средства членовете на БМЧК ще подпомогнат деца в нужда, детските градини ще осигурят костюми и декори за сценичните изяви на малките си възпитаници, а средствата от щанда на ПТГХТ „Никола Димов“ ще бъдат вложени в изграждане на спортна площадка в училището.
Същата вечер се състоя и поздравителният концерт „Коледна приказка“, с участието на съставите при НЧ „Напредък 1869“, детските градини и училищата в община Пирдоп. Салонът на културната институция едва побра множеството зрители. В празничната вечер пред тях се разкри богатството от цветове, музика и ритъм, които изпълнителите щедро раздаваха чрез своето изкуство. В края на концерта всички участници се събраха на сцената за финален поклон под бурните аплодисменти на публиката.
Кметът на община Пирдоп Ангел Геров се присъедини към овациите и изказа своята благодарност към творческите колективи и техните ръководители. Той с гордост заяви, че най-добрите и най-талантливи изпълнители са именно в община Пирдоп. Г-н Геров отправи пожелания във връзка с настъпващите светли празници и покани всички да се присъединят към тържеството в новогодишната нощ, за да посрещнем заедно Новата 2020 година.
Празниците в община Пирдоп продължават с концерта на съставите от Душанци „Магията на Коледа“, който ще се състои на 21.12.2019 г. от 18.30 ч. в НЧ „Светлина 1910“.
На 25.12.2019 г. в 10.30 ч. на площада в с. Душанци ще посрещнат Дядо Коледа и Снежанка, с участието на местни коледари.

Снимка: в-к