IMG 1728                                                                                                                                                                                                                             Снимка: в-к "Камбана"

„Дънди Прешъс Металс – Челопеч“ дари автомобили на седемте общини от Средногорието. Инициативата е част от политиката на дружеството да подпомага общностите в районите, в които развива дейност. Церемонията се състоя на 10.02.2020 г. в административната сграда на рудничната компания. Изпълнителният директор на „Дънди Прешъс Металс“ за България д-р инж. Илия Гърков приветства кметовете на общините Пирдоп, Златица, Чавдар, Челопеч, Мирково, Копривщица и Антон, и изрази задоволство от доброто им съвместно сътрудничество.

20200210 113330Тази година компанията е решила вместо да продаде на търг употребяваните си коли, да ги предостави на общините за посрещане на нуждите на всяка от тях. Инж. Гърков пожела автомобилите да се ползват само за хубави неща, които ще допринесат за доброто на общините и на хората, които живеят в тях.

След тържественото връчване на ключовете и съпътстващите ги документи, всички кметове отправиха благодарност към ръководството на дружеството.

Община Пирдоп получи минибус, а останалите общини в Средногорието и община Крумовград се сдобиха с леки автомобили.