20200228 101427

За поредна година в Пирдоп отбелязахме Баба Марта с активното участие на училищата и детските градини. През целия ден техни възпитаници украсяваха дървета в центъра на града и се надпреварваха кое от тях ще стане най-пъстро и красиво, за да се изявят в конкурса за изработване на мартеници и украса на дърво.

Събитието бе инициирано от НЧ „Напредък 1869“ и подкрепено от Община Пирдоп. Жури в състав: инж. Мария Шентова – зам.-кмет на община Пирдоп, Татяна Крънева - секретар на читалището и г-жа Донка Бикова, определи победителите. Първо място спечели украсата на НУ „Тодор Влайков“, на второ място се класира ПГТХТ „Никола Димов“, а на трето – ПГМЕ-Пирдоп. Специални награди бяха присъдени на ДГ „Пека и Карло Чоконяни“ и на „живите мартенички“ Сани Богданова и Лалко Тодоров. Победителите получиха грамоти и парични награди от НЧ „Напредък 1869".

За всички присъстващи бе поздравът на Танцов състав "Средногорска младост", с ръководител Евгения Ралчева.

По-рано през деня, приятна изненада на администрацията поднесоха ученици от НУ „Тодор Влайков“ и СУ „Саво Савов“. Те поздравиха ръководството на Община Пирдоп и общинските служители с празнична програма и ги закичиха с ръчно изработени мартенички. Кметът Ангел Геров сърдечно им благодари, поздрави ги с празника и им пожела да са здрави и засмени през цялата година.