Поздравление от кмета на км. Душанци Златка Кънева, по повод празника на селото - Петровден

Petrovden 2020Уважаеми Душанчани,

Приемете искрените ми пожелания по повод "Петровден" - традиционния празник на село Душанци. Отбелязването на такива празници показват, че българското село е живо, че дълбоките корени на традицията са мощен заряд за неговото пребъдване и прави хората необикновени. Нека бъдем смели и да осъществим промяната, защото тя е в основата на прогреса. Вярвам във вашата смелост, в борбения ви дух, в желанието да изграждаме заедно европейския облик на малкото ни населено място. Не мога да го направя сама, но опитът ми подсказва, че всички заедно можем. Иска ми се да намеря най-специалните думи и да ви ги подаря, но когато ви погледна, думите говорят чрез вас. Говорят и казват мъдри неща. Благодаря за ценните уроци през тези 6 месеца. Простете ми грешките в това смело прохождане на кметския пост. Важното е да сме толерантни един към друг и да се учим взаимно. Това само би ни обогатило като гражданско общество. Помнете, че само силните оцеляват.

Пожелавам ви да бъдете силни!

Всеки един ден ни дава нов шанс за живеене, ново очакване за случване, нова надежда за по-добро бъдеще. Нека се стремим да улавяме тези тънки нишки и да ги вплитаме в шевицата на добротата и приятелството. Приятелите са важна част от живота на всички ни.

Ние и светът! Ние и другите! И няма значение през какви кризи минаваме, защото знаем как да ги преодоляваме. Дългогодишната ни автентична история го казва и заявява категорично. Душанчани сме. От кръв и плът създадени сме. Плачем през смях, в болката сили намираме. Изправяме се и продължаваме. Нужно ни е само да си имаме доверие. Доверието е в основата на успеха.

Бъдете здрави! Бъдете смели! Бъдете успешни!
Обичайте се и се подкрепяйте!

Честит празник!

Златка Кънева - кмет на кметство Душанци