ukrasa3 w

За съжаление, тази година традиционното събиране на площада в центъра на града не се състоя. В кратко изявление пред местните медии, кметът на община Пирдоп Ангел Геров съобщи, че поради влошаващата се епидемична обстановка в района и страната, общинското ръководство е взело решение да се отменят коледно-новогодишните прояви. Г-н Геров подчерта, че масовите мероприятия носят повишен риск от разпространение на коронавирусната инфекция и че най-важното в момента е да се опазят здравето и живота на хората, като се спазват стриктно всички мерки за ограничаване на заразата.

Традиционното посрещане на Нова година на пл. „Тодор Влайков“ се отменя, няма да се проведе и обичаят „Пеене на пръстените“. Освобождението на гр. Пирдоп на 3 януари ще бъде отбелязано с поклонение пред паметните места в града, където ще положат венци и цветя организирани по двойки служители на общинската администрация и общински съветници.

В случай, че епидемичната обстановка се подобри и бъдат отменени кризисните мерки в държавата, Община Пирдоп има готовност да организира посрещането на Новата 2021 година на открито.

Кметът Геров сподели, че се надява коледната украса в Пирдоп и Душанци да внесе добро настроение в домовете на хората и да ги настрои празнично в очакване на предстоящите светли празници. Той пожела всички да са здрави и изказа благодарност на дарителите, спомогнали за закупуването на допълнителна украса: „ЕРА-2006“ ЕООД, „Ретел“ АД, „Олопласт Груп“ АД и г-жа Мария Бръмбева.