Община Пирдоп благодари на Алина Димитрова от гр. Пирдоп и доброволците, които създадоха организация и почистиха градския стадион от изхвърлени отпадъци.

Акцията се проведе през почивните дни, по инициатива на Алина Димитрова. От профила си в социалната мрежа тя призова своите приятели „да започнем пролетта с нещо добро и благородно“ и отправи покана към всеки, който има желание да се включи в инициативата. Така за почистването на спортното съоръжение се отзоваха живущи в района и събраха в чували изхвърлените по терена опаковки, хартии, бутилки и други отпадъци. Идеята на доброволците е да продължат с почистването на места, където безразборно се изхвърлят отпадъци. Следващата им акция е планирана за неделя, в градинката при жп гарата.

Поздравления за Алина Димитрова и за всички доброволци за чудесната инициатива и добрия пример!

Община Пирдоп приветства и е готова да подкрепи всяка подобна проява, свързана с облагородяването на обществените пространства, както и да подпомогне инициаторите с превоз на събраните отпадъци, инструменти и други необходими материали. Нека всички да дадем своя принос и с общи усилия да поддържаме нашия град по-чист и приветлив.

За идеи, сигнали и инициативи се обръщайте към общинската администрация.

Централа: 07181 52 42  
Дежурен: 07181 51-88