Община Пирдоп набира предложения за членове на Съвета на децата до 24 май 2020 г. Желаещите да кандидатстват могат да подадат документи на място в информационен център на Oбщинска администрация Пирдоп, по пощата на адрес: Община Пирдоп, ул. „Тодор Влайков” №2, гр. Пирдоп или по електронен път на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето. Целта му е да насърчава детското участие в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения.

Желаещите могат да кандидатстват за участие в подбор в следните направления:

 1. Членове на училищни форми за самоуправление, съгласно чл. 171 на Закона за предучилищното и училищното образование, или на детски/младежки съвети, парламенти и др.
 2. Представители на детски и младежки инициативи и програми, финансирани от бизнеса.
 3. Представители на неправителствени организации, работещи с деца, както и потребители/доброволци в социални услуги за деца.
 4. Индивидуални кандидатури.

  В срок до 30 май 2020 г. комисия, назначена от кмета на Община Пирдоп, ще разгледа постъпилите кандидатури и ще извърши подбор на членове на Съвета съгласно посочените в Процедурата критерии и изготви предложение.

  В срок до 15 юни 2020 г. одобрените предложения ще бъдат представени пред Областния управител.

  Приложения:
  Формуляр за кандидатстване - Приложение 1
  Мотивационно писмо
  Процедура за избор на членове на Съвета на децата
  Инструкция за провеждане на избори за членове на Съвета на децата - Приложение 2